Sunday, 2 October 2011

Perempuan Suka "Bad Guys"?

kepada lelaki :

Korang ni hensem, pakai baju smart. Bangun pagi pukul enam. Mandi-mandi, breakfast, start kereta lima minit terus pergi kerja. Kerja punya la bagus, hari-hari bos korang nak naikkan gaji. Lepas kerja balik, mandi-mandi tengok tivi sikit lepas tu tido.

tiba-tiba korang tanya diri sendiri, 
"eh, apesal aku mengorat perempuan tak pernah dapat? Apesal Jahar budak jahat ramai pula awek keliling pinggang?"


Kenapa ada perempuan minat 'bad guys'? 


simple, sebab 'bad guys' ni interesting, unpredictable, berbeza dengan lelaki lain yang boleh buat wanita jatuh hati. Patut lah orang kata 'Cinta itu buta'. Sampai ada yang sanggup ikut lelaki Indonesia balik Lombok, alih-alih kahwin kerja tanam sayur. Lepas tu masuk paper Metro mintak tolong mak suruh bawak balik. Hahahahahaha..

ok tak lawak. Tak baik gelakkan orang.



gambar tak ada kaitan, cuma aku suka Han Ga In ni. Suka sahaja


Perempuan sesetengah mereka ada yang pelik. Ada yang minat 'bad boys'. Entah kenapa kalau dia tengok ada lelaki jerit-jerit depan kedai dia rasa cool. Ada lelaki buat video bangang-bangang dia rasa cool. Ada lelaki menari-nari depan semua orang dia rasa cool.

eh, tu bad boys ke? ah.. lantak la contoh apa pun.. haha..


Jadi apa yang korang sebagai 'lelaki biasa' patut buat? 

1. Be dangerous.
Jadah apa entah cakap omputih sekerat sekerat.. haha.. Kalau tukar ikut melayu 'jadi bahaya', ceh tak sedap la pula.. 

Ajak gf korang yang sukakan bahaya ni pergi buat benda-benda bahaya. Contoh benda paling simple yang bahaya adalah cakap dekat pak guard "Pak guard bodoh" 

Benda ni memang nampak bangang. Tapi percaya atau tidak ramai aje perempuan yang suka benda-benda bangang ni. Serius ramai. 


2. Perempuan suka lelaki yang 'Jantan'

contoh, 

Girl: “Awak nak kita buat apa hari ni?” 
Man: “Erm.. Entah la, awak nak kita buat apa?”

Girl: Kita nak pergi mana ni?” 
Answer: “Entah, ikut awak lah?”

Jadi lelaki yang jantan, yang punya opinion sendiri. Yang punya telor tiga bijik. Kadang-kadang korang tak buat salah pun. Tapi sebab korang ni terlampau boring maka GF pun anggap tak ada apa yang special pun pada korang. haha..



Tapi, lain orang lain pandangan. Lain orang lain caranya. 

51 comments:

•ѕуựнαđα• said...

HAHA!

Rosalia said...

ada btlnye jgk :)

Anonymous said...

ase yer xnk pn bad guy juz nk laki y xm'boringkn y sntiasa leh wat kte hepi

Cik Ila said...

bad guys lebih mencabar..70% dlm entri tu betul..hahaha

Peah Glemer said...

aku rasa betul kot, tak ade siapa suka lelaki skema. HAAHA

Anonymous said...

saya ske laki yg sweet, tp xnk la bad guy..huhu

Anonymous said...

aku benci bile aku tnye , die tnye balek..

Hunny Kitty said...

i used to LOVE bad boys....kenapa? sebab mereka 'merbahaya' dan menarik! tapi bila kawen carik good boy jugak..hehehehe

erysweetie said...

haha. aku nak good guy.

tapi mencabar. nak handle susah.nak faham pun susah. nak puaskan hati dia pun susah. nak capai IQ dia pun susah.

tak suka lelaki buat kerja bodoh yg tak bermanfaat. merugikan usia muda.

mocha zaerna said...

love bad boys , nakal sikit2 tuu ceq sukaa (:

Ad_dEen said...

hang ni mejah ian ke???
aku kompius???

Ad_dEen said...

hang ni mejah ian ke???
aku kompius..??!!

Zeeqa ~ Ajie said...

bengong je Mejah. statement telor tiga bijik takleh blah! :D

candybiru said...

perempuan suka laki yg ego gak..huhuh..tengok citer korea..mostly hero die laki yg ego..so cute~~ ^.^

ComOt said...

hahaha. jadi bahaya tu yang tak tahan. tapi memang lebih suka lelaki yg jantan,gentleman. ni asyik perempuan je buat keputusan. macam queen qontrol la pulok

Yuyu said...

saya suka lelaki nampak jahat diluar tapi baik didalam.

cik fiza said...

suka entri ni..
sebenarnya bukan suka yg jahat pn.,.
tp suka yg menarik, boleh buat lawan2 gado sket tp xde la gado sampai pukul2...

cik fiza said...

suka entri ni..
sebenarnya bukan suka yg jahat pn.,.
tp suka yg menarik, boleh buat lawan2 gado sket tp xde la gado sampai pukul2...

cik fiza said...

suka entri ni..
sebenarnya bukan suka yg jahat pn.,.
tp suka yg menarik, boleh buat lawan2 gado sket tp xde la gado sampai pukul2...

axuerha said...

bad guys nampak berkarisma, ada gaya..realiti..

fyy mokhtar said...

dulu masa zaman jailiah suka laki bad guys. skang nak laki yang berkopiah :D HHHAHHAHHAHA

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

tak suke yg nakal.. but, tak suke yg skema sgt.. 50-50 buleh tak.. nakal dlm skema.. kahkahakah.. tepekik telolong dpan kdai, tak cool okeh.. hikhik. my opinion.. sorry ehh,....

zahidah seran said...

masa sekolah saya pengawas.
tengok budak2 jahat mcm cool jek...
berani...dan suka buat benda pelik...
minat tengok jek la...
nak dibuat laki seram kot..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

suka lelaki macam johan ( botak / aril ) tu..haha

iera athira said...

suka boys yg mulut bnyak...
yg suka kata dan cari pasal dgn org..ahah.. x boring sangat..><

iera athira said...

suka boys yg mulut bnyak...
yg suka kata dan cari pasal dgn org..ahah.. x boring sangat..><

Jobless Girl said...

:-)

Hidemichi said...

hak part be dangerous tu mat-mat rempit bleh ajar...dpt cikaro jambu beb!

Ana Aishah said...

AA suka lelaki nakal bukan jahat. hehe. Nice post lah..

Anonymous said...

suke awek noty tp dlm ayt cool..lu apa ad?

izfanora said...

bad guy? xkot.. laki jerit2, nari2, tanpa tujuan, saja cari perhatian bad gurl..

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

S H I T E Q said...

bad boy tu nampak macho :D

cimOt said...

bad guy for bad girl maybe??

Rina Rossoneri said...

mungkin sebab bad guy akan ckp direct, atau hmmmm....cool? x rasa cool pun...hahah...biasanya budak2 xmatang je suka bad guy ...tettttt

El-Janna said...

kdg2 prmpuan suka lelaki diam. sbb boleh arah sana sini.ho8767

Clara said...

Ehem. rseny ada btol gx. Clara ad suka bdx playboy, tp tak taw cmne ley suka dia..

NisaAdnan said...

haha yeke? dulu kott! now, nak cari org masjid jeee kalau bole. hahak

sYafIk-wAy said...

jadi diri sendiri sudah lah . haishh ! takyah nak shaheizy sam sgt laaa . haha

Anonymous said...

tak nakal, tak bad je panggil skema, racist betul..

Eera Shera said...

haha lawak la..tp tamau la jht sgt. tetibe ckp pakgurd bodo..kuajaq je tu haha..cukup yg simple dan kelakar ;)

Anonymous said...

skema pun ok wut...har..har..har...

Kyky Violet said...

hamboi.. abes la nak wat laki badboy jd suami.. kompem lagi bad r.. isk3

joke piqah said...

suke laki skema sebab dia x diminati ramai so laki skema lebih cenderung setia.la brani curang lebam la biji mate

Eyka said...

lelaki sweet lagi omey oitt..harhar :P

Sizzling Suzai said...

Girl: “Awak nak kita buat apa hari ni?”
Man: “Erm.. Entah la, awak nak kita buat apa?”

Girl: Kita nak pergi mana ni?”
Answer: “Entah, ikut awak lah?”

hahahaha...xphm!!

Atira Ameer said...

haha ! lucu pulak rasanya , suka llki yg nakal tpi pintar , :D , gojes kot

miss R said...

i like! lelaki nakal mcmni memang cool kot.

UniMeOw said...

aku pon suke bad boy...cyes!dyorg cool..


tp kalo nak dibuat laki,aku pilih yg baek2...lalalalala~

icha21 said...

hahah sumpah kelakarrr gila!
tapi tah knape ckp pakguard bodoh tu buat laki nampak macho. serious.

Hitam Kelam said...

Asyeek, content yang menarik, cerita yang lucu bagi para perempuan yang suka banyak pilihan.