Thursday, 25 August 2011

Cara Untuk Takutkan Lelaki

1) Bercakap pasal anak, nama anak pada masa akan datang. Ataupun nak anak berapa orang, perempuan berapa lelaki berapa. Walhal korang tu baru je kapel-kapel. Jadah?


2) Bercakap pasal kahwin/masa depan terlalu kerap
Perempuan kalau dia kapel mesti la dia pikir,
"Eh, aku nak serius dengan mamat ni. Serius shit aku nak serius"

Lelaki?
"Minah ni saiko ke apa baru je kapel dah tanya nak kawin bila, patut la pakwe dia clash dulu dengan dia"



3) 'Sayang, we need to talk..'
Dah jelas lagi bersuluh perempuan kalau dia cakap keluar benda ni mesti lelaki buat silap. Hahaha. Lelaki ego tinggi gila babi tahu?

4) "I love you" banyak sangat. Nope, banyak gila babi.
Ucapan 'I love you' kalau cakap kadang-kadang serius shit dia akan jadi sedap, dia akan jadi nikmat gila-gila. Tapi kalau dah hari-hari tiap-tiap kali korang text, call, lepas tu perempuan duk ucap 'i love you. i love you' gila banyak lelaki jadi rimas tahu???

5) Berlebih lebih
Bayangkan lelaki. Tiba-tiba baru dia perasan ada OMG banyak gila mesej perempuan hantar. Kalau mesej penting macam dia nak mati boleh maaf lah, tapi...

"Awak kat mana ni?" 10minutes ago
"Awak, kenapa tak reply?" 9minutes ago
"Awak dah tak sayang saya ke?" 8minutes ago
"Awak, reply la.. rindu ni" 7minutes ago
"Dah la, lepas ni jangan cari saya lagi" 6minutes ago

1 missed call from SayangMucuk

"angkat la phone tu", 4minutes ago
"Kenapa dengan awak ni??" 3 minutes ago

20 missed call from SayangMucuk


arghhhh!!!!


6) Bercakap pasal ex
"Dulu ex saya selalu caring, tanya dah makan ke belum, penat ke tak, sihat ke tak"

Bagi perempuan ni semua memang normal, yup, NORMAL. Bagi lelaki?

"Faking apa duk bandingkan aku dengan ex dia ni?"




Kami ni penakut tahu dak??? hahaha

77 comments:

Nur Salsabilla said...

Kah kah kah. yg last tu macam entry aku! memang laki tak suke dibandingkan! Tu yg pempuan suke buat! oh yeahhhhh! ;)

PemilikMataCoklat said...

kalau lelaki yg kerap ckp i love u, i miss u to mcmn?? kira blh say good bye la ye,hehe

syahirah said...

haha. best!

Nabyla Ariffin. said...

popuan mmg camtu..x dpt dinafikan..eh silap aku pon popuan.haha

maizatul. said...

kalau laki plak suke cakap iloveu tu maksudnya dia mmg kekurangan kasih sayang. kah tiga kali. ooo, lelaki ni penakut ye? kah3

CIK AYU ARIFFIN said...

aku la tuuuuuuuuuuuuu

miRa'e said...

Hahahahahakkk!!!!

asnizaziz said...

haha bengong! eh belog baru ke?hehe

laskar pelangi said...

ahahaha..sengal~

Miscellaneous Smiles said...

hahahhaaa..

y lebih2 tu ak slu nmpak..

==!

AesyaZealous said...

hahahha gile lah..kalau aku ade bf nanti aku nak try takotkan cmni lah..kakakakakka

princess shaHARRYZade said...

nombor 5 betull.... kena pandai main tarik tali. orang cakap jinak2 merpati. orang lelaki, benda yang disua, yang tu die taknak. nak yg kena usaha..

Wahida Nasution Thakhrim said...

serius nice!! suka sangat!!

si Bella Bilot said...

hahaha. no 5 tu mmg faking betollah. kalau aku kt situasi si bf pun nek menyampah ngn si gf. over plak kan.

miss Fyqa said...

haha. macam2 la..

Jiejah Gorjes said...

sgt betul!!!!

nurayunni said...

gile..mne ade..

Yuyu said...

bukan lelaki ke camtu???eh silap,bukan superhamzah macam kat atas ke??i love u tiap jam???hihik

misz sheyla said...

jadah..mane lak...laki la cam ni

etaayushita said...

nape aku x mcm list2 kat ats ni..x normalkah daku..ade ak kesah..har3

vampire's lovex said...

kah kah kah....


kalau aku jd laki pon aku takut oiiiii

Misa Sakura said...

yang no 5 tu i pernah buat! kah3. tapi zaman sekola dulu. itu la awal2 kan, blum ada pengalaman. haha. skg ni shari ade la boleh dihitung dengan jari je kot berapa sms. haha yang penting ingatan dan kepercayaan ;p

rara aziz said...

ko tak yah nak sarcastic aa mejah. ckp aa ko nak awek ko buat cemni kankan :DDD ckp aa ko suke dimanja dibelai tiap waktuuuu :DD

Weeda said...

yg no 4 ngen 5 tu pakwe weeda selalu buat..nak2 yang no 5..

so weeda rimas....so...skang dah jd ex..muahaha~

fairuz said...

padan muke. memang aku suke bandingkan dengan ex. kah3 kbai

Khairul Antasha said...

kehkehkeh

point2 yg btl!

C'chanteque Manes said...

mcmmane kalu lelaki tu sendri yg suke ckp pasal anak..kawen2...exbf?????huhuhu~

meaw said...

tang berlebih-lebih tu,hahahhaha! rasa nak cepuk jela kalau duk buat lagu tu..

aiko farahshahida said...

grrr~

gini ye?

a darling's sweetheart. said...

hahaha. sangat true. :P

Erzarita Scarlet said...

no .1 tu ada btl jgk tp terbalik...kita yg ngeri bila siap demand nk 5 anak...nasib x dgn nama n jantina sekali dia sebut...haru....HAHA...

syazwan tahir said...

nice entri...thanks sudi singgah kt belog enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

awk de komen yg kt entri sy yg awk ckp dh lme x mkn rendang...knpe dh lama x makan? :).

Pyka Rahmat said...

ada je yg tak sama dgn lelaki yg aku punya skrg, haha

dzafira said...

Comelnya budak pakai topi merah tu buat mulut mcm tu.. geramnya!!!

Ye ke perkara2 ni boleh buat lelaki takut ? No 5 tu pernah trjadi pd sy.. pelakunya lelaki.. Sy tak rasa takut pun tapi rasa menyampah giler2.... Bajet hp tu 24 jam ada kat tangan.. Serabut tau tak !!!!! oh tetiba nak emo kat sini plak... hehe.. Maaf yer..

hidayahjamal said...

"Lelaki ego tinggi gila babi tahu" < sy tapaham siap ber-babi cane nak explain, kata ustazah dlu napa org suka sebut taip babi kalau geram, kenapa xsebut kucing ke apa

haha, awak emo ni puasax :D

miss inna said...

haha! lepas nie nak try la..^^
tp yg no.5 tu rasa annoying pula...

Umie Artoqiemie said...

tangkap lentok

Alip Apai said...

kalo awek ckp pasal anak, lelaki kena balas mcm ni "saya nak anak kembar 6 mcm hamster.". sure dia x tny dah..

Amni said...

hahahaha... gila jahat.. tapi biasalah.. mula2 popuan tu memang nak dapat keyakinan tentang lelaki yang baru dia couple tu... lama2 okey la tu.. tak de nyer nak gedik2 sangat cam gitu.. lepas tu tengok la laki rasa camne.. hahahhahaha....

Billa.Bel said...

haha :D

izfanora said...

hahahaha..

tapi, kalau lelaki yg buat macam tue pula, apa maknanya? jgn tak percaya, ia ada juga..

♥ Dea ♥ said...

yeke??

teciq said...

ahaha..pecaya tak ade lelaki yg macam no 5 tu? annoying jugak kdang2.. =_="

yaya_flanella said...

haha. kurangkan cakap leviu tu mmg tepat! :D

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha!

Fina Fento said...

Except 1 & 6, yang lain suma jadi kat saya.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ekekekeeeeee...klik folow sini...meh dtg klik2

Anonymous said...

=.=!!

Anonymous said...

sume yg kt atas tu bf saye wat....baru sebulan kapel...trus ckp nk masuk minang...xcited nk jmpe my parents...huhuhu.....
msg sembang nk ltk name anak....nk anak bape org...laki yg lebih2..kdg tu confius.....saye ni perempuan ke die.....:)

ishiko said...

hahaa.. penakut yee..

Eyka said...

wey try tgok klu yg buat cm2 laki wey? agak2 kaum pompn cam kami ni takot ke tak wey? haha:P

#srius mcm shit bila ade laki macm cnth typical pompn yg mcm kau bebel kn tdi 2 wey! :P srius eyka pnah jmpee..wtf tak wey? -.-

iyan shazlind said...

penakut ye? kena baca doa utk hilangkan takut ni..hehehe

0nenanina Vanilla said...

haha..tapi laki ade jugak ok. na penah alami.. bukan laki je rimas

eintanliana said...

haha entry xleh blah..lelaki pn ade gak yg cm ni..hahaa

cik aletheea : said...

hahaha...
penakot rupenye lelaki nie...
tue baru soalan...
belum real nye lagik kan..kan....

Anonymous said...

cinta sejati hanyalah cinta kerana Allah...jika ikhlas sesebuah cinta tu,indahlah ia...dan begitu sebaliknya...we are the man who will manage ourself...

yuyu Zulaikha said...

wuuuuu T_T patut la... okay.. kena lebih alert lepas ni~

SEPUTEH QASEH MURNI AFIRA said...

nak gelak je..wahahahahaha.. ;D

axuerha said...

no 3 & 5 i like

YOUsoF said...

Lelaki : Hehehehehehehehehehehe

SiLabiLabi said...

yang no 5 tu memang farking ar bila duk bandingkan bf dengan ex...hahahahha.. geram aku.. hahaha

Lady Emilya said...

oh macam tu eh? hahaha :D

Zinnirah Humaira said...

ini betul......tapi tak sy pernah buat lg, pasnih nk buatlah.. kahkah :P

Anis FieQa said...

keh2..mcm ape daaa...

ainna baijan said...

ooooo....cm tu ea...hehehe

Eera Shera said...

amboi no 5 tu melampau betul..mcm mntk pelempang je hak2

Eiqa Lyka Vandetta said...

lelaki penakut ke ? tak tahu pulak. hahaha. lepas ni nk cuba lh.

Anonymous said...

sama ja laki pmpuan...ada jer laki duk bandingkan ex dulu ngan yg ada la ni....laki pmpuan sama ja la ni...

rubiey said...

yg no.5 tu nmpk sgt cam kurang kaseh syg kan.....

rubiey said...

yg no.5 tu nmpk sgt kurang kaseh syg.....

Ratu Enggang said...

har...har..har....

Arai Lekir said...

no. 6 paling sakit hati..

Rabi'atul said...

Xsmua ppuan cmtu..ahak..tapi kebanyakannya betul la..=)..lelaki penakut? betul ke?hehehe...

Anonymous said...

hahaha... memg btul. tp kalo laki plak yg bt cmni? especially yg no 5 n 6... lagi serabut. haha

Encik H said...

point no.5 tu mmg obvious..hakhak..boleh sakit jiwa rasanya..

icha21 said...

kalau bandingkan tapi puji bf skg kutuk bf lama pun tak boleh ea? hahah terima kasihlah bagitau. Huhu

Gadis Chubby said...

yg point no 5 tu mmg mcm aku arr....hahaha gilerr...klo dia x reply text aku boleh jadi giler mcmtu ar text bnyak kali call bnyak kali..hahhahaa