Wednesday, 20 July 2011

Cinta Pertama

hello kawan maya. Aku Hamzah Ibrahim.

Cinta Pertama.


Tipulah kalau aku cakap aku tak pernah bercinta. Tipu lah kalau aku cakap aku tak suka perempuan. Aku suka perempuan cuma perempuan sahaja tak suka aku. haha

Ya, semua orang tahu kapel itu salah bla bla...

Korang semua ingat lagi cinta pertama masing-masing? Ya, mungkin ada yang bercinta berkali-kali sebelum berjumpa your wife/husband. Mungkin korang akan guna alasan,

"tuhan sengaja temukan kita dengan orang yang salah, supaya akan datang kita dapat pengajarannya dan buat terbaik untuk hubungan akan datang"


(gambar google)

Bagi aku itu semua alasan untuk korang semua 'move on' betul tak? takkan lah kita nak berharap pada orang yang tak mahu kan? tapi ada juga yang guna alasan tu again and again and again. waddeeeee??

Tapi, seriously guys. Takkan dah lupa terus cinta pertama? Dengan dia lah kita belajar bercinta, dengan dia lah kita belajar kasih sayang, dan dengan dia lah kita pada suatu ketika dahulu malu-malu untuk bercinta.

Ya, aku tak pernah lupa cinta pertama. Entah kenapa nama, tarikh lahir, no henfon masih kekal dalam kepala otak aku ni. Walaupun no henfon tu tak diguna lagi. Its been 10years i think.

Kalau dapat jumpa dia lagi, mungkin kami dapat bercerita tentang zaman dahulu. Zaman tulis surat, zaman ada kawan jadi posmen tak bergaji. Zaman "kirim-kirim salam".

Zaman....

p/s: siapa yang kat sini dah lupa cinta pertama mereka??

48 comments:

nurdani said...

memang saya teringat cinta pertama,banyak benda masih melekat kat kepala otak ni walaupun dah lebih 10 tahun.tapi semua tu benda lepas so sekarang dah jumpa yang betul2 lah.ini baru cinta pertama yang diiktiraf.dah nak kahwin.hehe.

mendatak hijau said...

bagus kalau aku lupa.indahnyaaaa

b a m b a m ' s said...

semua org akan ingat 1st love! hehehe

Cik TeN10 said...

rasanye xde spe yg lupa kisah cinta pertama.. ^^

Yuyu Musa said...

cinta pertama saya....

ermmmmmmmmm...

cik fiza said...

salam singgah :)
tak pernah lupa cinta pertama..
frust menonggeng kut masa tu hihihi~
skrg asik terserempak je member tu dan xde la rasa ape sgt pn hihihi~~

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Cinta pertama,
pengalaman dan teladan sebelum sebetul-betul cinta yang betul di masa akan datang yang lebih baik. :)

Jiejah Gorjes said...

blm ada cinta pertama lg wawawawa

Pyka Rahmat said...

cinta monyet kita panggil cinta pertama tak?

Umie Artoqiemie said...

cinta monyet saye =( aww

farah syahidah said...

hahahaa. kirim surat ek? letak bedak wangii lima botoll. spray minyak wangi lagi :)

Heidi Shafiq said...

cinta pertama aku kekal smpai sekarang.. 9tahun sudah.. :)

mia said...

hehehe, jln cerita utk 1st love stiap org brbeza2..mcm sy, mmg xnak egat lngsung, dan harap xprnah berlaku pon ada..hahaha..

but

kita belajar dr pngalaman. nice entry.

.sweet-ants. said...

sy x pasti dah lalui belum cinta pertama..errmmm

dayu_myself said...

cinta pertama??
huh....minta2 the first and the last one tuk aku...

aku rase biarla bnda tu jdi rahsia diri sndri, dan jgan skli mengungit kat pasngan rasmi kita on future sudaaalaa...

erkk......sjk bila aku tau cintan2 ni..muahahaha

CikRangers (CR) said...

cinta pertama yg amat pedih!!huhuhuhu

Sizzling Suzai said...

SAYA!! hahhaa..coz i've never been into it yet................haiyooo! (>.<) haha..neway thanks 4 dropping by superman!

Finaz Jaafar said...

ingat tapi bila ingat tu macam sakit hati..hahahha///

Khairul Antasha said...

ermmm...jd sejarah dah

Cik Cammy Lia said...

xde cinta pertama kot hahaha

ika said...

tak pernah ade cinta pertama . tak reti ah aku .

Black Lipstick said...

Cinta ? arghhh .

sarah mohamad said...

tak nak ingat cinta pertama sbb rasa menyesaaaaal sangat kenal orang tuu! huh!

NOOR FATIN said...

haha cinta pertama aku nak kawin ujung tahun ni weh. hahaha. jiran sebelah rumah je =p

tgk entry baru., nak kasi hadiah ni

Tauke Budu said...

kalau aku kata aku tak pernah bercinta kau yakin tak??
haha...

zEri sAfEerA said...

hurm... terpikir2. sy pnah ade ke cnta pertama? cnta monyet ye la kot. acey,,,, hakhak ^^

kaizen said...

they always said women will never forget their 1st love but men easily forget to secure their future relationship

latest entry 2 Benda yang Blogger TAKUT & Urban : Camera Paling CANGGIH

CIK AYU ARIFFIN said...

buh gambaq ic kaler itam siap surat berbedak..hahahahah..cinta monyet

ENCIK TIKUS said...

cinta pertama gua telah mengajar gua cemane nak comolot dengan btul... perghh.. power.. power..

Umie Artoqiemie said...

bila nak update lagi . haha

Wadi AR said...

1st love tu ape?

Tasha said...

tak mungkin lupa~~~
sbb dia dah takde...

Muslimah Optimis said...

belum pernah bercinta..hehehe..tak taulah

Namee Roslan said...

cinta pertama? gehehhe

dieyla said...

ouh pernah pernah.dan sampai sekarang xbole lupe walaupun dah cuba lupa.dah 3 tahun berlalu.haha.

echa said...

aku xpenah lpe tp xd la igt no fone

Alip Apai said...

bila la cinta pertama aku nak tiba ni??

Billa.Bel said...

hagaga.nice2! :D

izfanora said...

cinta pertama yang buat kita kenal 'cinta'.. baca entry ni terus terbayang muka ex bf yang sedang berbahagia bersama isteri dan ank.. hurm..

teciq said...

10 taon?????? gile dahsyat =_="

cik ery said...

belom ad cinta kedua lgi.haha.


insyaAllah pertama n terakhir

NMH said...

10 tahun still xleh lupa..aiyak! tak salah kot lau kawan je..

Yutaka Mushimura said...

den...cube untuk melupakan cinta pertama melalui hipnosis...bagai...

harap2 aku lupa semuanya....:(

bantalijau said...

aq xpasti first love tu sape?

SeliparBiru said...

i miss my ex.. :|

Mia said...

xdek first love sbb x penah bercinte...hmmm...

Mia said...

xdek first love sbb x pena bercinta

Encik H said...

Aku start suka kat orang, masa aku darjah 6..nama budak tu, Aini Nadirah..kehkeh